Rasp de nootmuskaat (je hebt ca. 1⁄4 tl nodig). Meng de crème fraîche (hou ½ el achter) met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snipper de rode ui en meng met de spekjes.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Snijd in 4 gelijke stukken en rol 1 cm van de randjes naar binnen om ovale vormen te maken. Verdeel de crème fraîche en het ui-spekmengsel over het midden. Roer de achter gehouden crème fraîche los met wat water en bestrijk de randen ermee.
Knip het bakpapier van het flammkuchendeeg in 4 stukken. Bak de flammkuchen, in delen, op de stukken bakpapier 10 min. in de airfryer op 170 °C. Verwijder het bakpapier en bak nog 3-5 min.
Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum. Snijd de bieslook en dille grof en meng er het basilicum en de azijn door. Leg de flammkuchen erop en verdeel de chutney erover.
Flammkuchen met kruidensaladeuit de airfryer
Supersnelle mini-flammkuchen uit de airfryer met romige crème fraîche, gerookte spekjes, ui en verse kruiden. Lekker met een frisse kruidensalade en balsamicochutney. Echt een feestelijk voorgerecht dat je binnen no-time serveert.
- bereidingstipJe kunt de flammkuchen 2 dagen van tevoren maken. Bak 10 min. in de airfryer en bewaar in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Bak vlak voor het serveren nog 5 min.
- vegatipGebruik in plaats van de spekreepjes plantaardige spekjes (AH Terra).
- wijntipWit, fris en droog: Divino Juventa Weissburgunder 75 cl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Flammkuchen met kruidensaladeuit de airfryer
Supersnelle mini-flammkuchen uit de airfryer met romige crème fraîche, gerookte spekjes, ui en verse kruiden. Lekker met een frisse kruidensalade en balsamicochutney. Echt een feestelijk voorgerecht dat je binnen no-time serveert.

voorgerecht
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de nootmuskaat (je hebt ca. 1⁄4 tl nodig). Meng de crème fraîche (hou ½ el achter) met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snipper de rode ui en meng met de spekjes.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Snijd in 4 gelijke stukken en rol 1 cm van de randjes naar binnen om ovale vormen te maken. Verdeel de crème fraîche en het ui-spekmengsel over het midden. Roer de achter gehouden crème fraîche los met wat water en bestrijk de randen ermee.
Knip het bakpapier van het flammkuchendeeg in 4 stukken. Bak de flammkuchen, in delen, op de stukken bakpapier 10 min. in de airfryer op 170 °C. Verwijder het bakpapier en bak nog 3-5 min.
Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum. Snijd de bieslook en dille grof en meng er het basilicum en de azijn door. Leg de flammkuchen erop en verdeel de chutney erover.
bereidingstip:Je kunt de flammkuchen 2 dagen van tevoren maken. Bak 10 min. in de airfryer en bewaar in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Bak vlak voor het serveren nog 5 min.
vegatip:Gebruik in plaats van de spekreepjes plantaardige spekjes (AH Terra).
wijntip:Wit, fris en droog: Divino Juventa Weissburgunder (https://www.ah.nl/producten/product/wi570705) 75 cl.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
¼ nootmuskaat
125 g crème fraîche
1 rode ui
100 g gerookte spekreepjes
260 g vers flammkuchendeeg
15 g verse basilicum
10 g verse bieslook
15 g verse dille
1 el appelciderazijn
2 el AH Excellent Kerstmaker chutney balsamico & ui
Dit heb je nodig
Blue home airfryer XL