Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen. Doe de gorgonzola met de roomkaas, het citroenrasp, de vermout, gin en een deel van het vocht van de olijven (per 24 stuks) in het hakmolentje en mix tot een gladde spread. Breng op smaak met peper.
Halveer de olijven. Verdeel de dirty martini-spread over de tartelettes en amuselepels. Verdeel de olijven over de amuselepels en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de augurk en pancetta over de tartelettes.
Dirty martini-amuses
Kleine, hartige amuses geïnspireerd op de dirty martini met olijven en pittige smaakaccenten. Lekker om de avond mee te starten en goed te combineren met andere kleine hapjes.
- bereidingstipJe kunt de dirty martini-spread 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Dirty martini-amuses
Kleine, hartige amuses geïnspireerd op de dirty martini met olijven en pittige smaakaccenten. Lekker om de avond mee te starten en goed te combineren met andere kleine hapjes.

24 porties
55 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen. Doe de gorgonzola met de roomkaas, het citroenrasp, de vermout, gin en een deel van het vocht van de olijven (per 24 stuks) in het hakmolentje en mix tot een gladde spread. Breng op smaak met peper.
Halveer de olijven. Verdeel de dirty martini-spread over de tartelettes en amuselepels. Verdeel de olijven over de amuselepels en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de augurk en pancetta over de tartelettes.
bereidingstip:Je kunt de dirty martini-spread 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
20 g pancetta
½ biologische citroen
80 g gorgonzola
150 g verse roomkaas
½ el vermouth
1 el gin (Gall & Gall)
½ potje groene olijven zonder pit
12 AH Excellent Kerstmaker glutenvrije tartelettes naturel
12 AH Excellent Kerstmaker amuselepels naturel
12 mini augurken
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen