ROCKY ROAD - Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Verkruimel ondertussen ⅓ van het gevriesdroogd fruit, de zoute sticks, mini-pavlova's en red velvet cookies grof in een kom. Voeg ⅓ van de crunchparels toe, giet de gesmolten witte chocolade erover en schep om. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede cakevorm en druk licht aan. Versier met de sterretjesmix, de rest van de crunchparels en de rest van het gevriesdroogd fruit. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd ⅔ van de rocky road in stukken van 1 cm.
FRAMBOZENGELEI - Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Kook de frambozen met de geleisuiker, 1 tl citroenrasp en 2 el -sap in een pan 10 min. tot gelei op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat 15 min. afkoelen. Verdeel over de serveerschaal en laat nog 10 min. afkoelen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
PASSIEVRUCHT-WITTECHOCOLADEMOUSSE - Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Laat 5 min. afkoelen en mix met een handmixer de mascarpone erdoor. Klop in een tweede kom de slagroom met de klop-fix stijf. Spatel de slagroom in delen luchtig door de chocolade, meng niet te lang. Meng de ontdooide passievrucht er voorzichtig door en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
TOPPING - Schep met de ijstang 6 bollen van het roomijs. Leg ze op een met bakpapier bekleed bordje en zet ze in de vriezer tot gebruik (zo krijg je mooie ronde bevroren bollen). Halveer de passievruchten en leg eventueel met de snijkant naar beneden op keukenpapier om uit te laten lekken. Laat de halve perziken uit blik uitlekken in een vergiet en snijd in dunne partjes.
OPBOUWEN (tip: heb je dit recept open in de AH app? Tik op 'Start met koken' om een foto bij stappen te zien.) - Haal de schaal met de frambozengelei uit de koelkast.
Verdeel ⅔ van de perzikpartjes in een laag over de frambozengelei en tegen de rand van de serveerschaal.
Leg 9 halve passievruchten tussen de perzikpartjes tegen de rand van de serveerschaal.
Schep de helft van de passievrucht-wittechocolademousse op de perzikpartjes en tussen de passievruchten tegen de rand van de schaal.
Verdeel de helft van de stukjes rocky road over de mousse en verdeel de rest van de mousse erover.
Stapel de 6 bevroren bollen ijs in het midden van de mousse.
Leg de rest van de perzikpartjes rondom de bollen ijs.
Verdeel de rest van de stukjes rocky road over het ijs, de mousse en de perzikpartjes.
Snijd de achtergehouden halve passievruchten in partjes en verdeel over het ijs. Serveer direct en geniet!
Passion pêche melba met rocky road
Smeuïge passievruchtenroom, sappige perziken en stukjes rocky road vormen samen een groot feestdessert dat je goed kunt voorbereiden. Goed voor te bereiden en je schept makkelijk op voor veel eters. Echt kerst.
- bereidingstipVoorbereiden? De rocky road kun je 2 dagen van tevoren maken. De passievrucht-wittechocolademousse, de frambozengelei en de bollen ijs kun je 1 dag van tevoren maken.
- bereidingstipMinder tijd? In plaats van zelf rocky road maken kun je ook kant-en-klare pretzel choco’s en verkruimelde red velvet cookies gebruiken.
- variatietipIn plaats van perziken uit blik kun je ook diepvriesperziken gebruiken.
- combinatietipServeer met de AH Excellent Kerstmaker frambozencoulis.
- resttipServeer de rest van de rocky road de volgende dag bij de koffie.
- variatietipOok lekker met gevriesdroogde framboos.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Passion pêche melba met rocky road
Smeuïge passievruchtenroom, sappige perziken en stukjes rocky road vormen samen een groot feestdessert dat je goed kunt voorbereiden. Goed voor te bereiden en je schept makkelijk op voor veel eters. Echt kerst.

nagerecht
16 personen
575 kcal
1 uur 15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
ROCKY ROAD - Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Verkruimel ondertussen ⅓ van het gevriesdroogd fruit, de zoute sticks, mini-pavlova's en red velvet cookies grof in een kom. Voeg ⅓ van de crunchparels toe, giet de gesmolten witte chocolade erover en schep om. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede cakevorm en druk licht aan. Versier met de sterretjesmix, de rest van de crunchparels en de rest van het gevriesdroogd fruit. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd ⅔ van de rocky road in stukken van 1 cm.
FRAMBOZENGELEI - Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Kook de frambozen met de geleisuiker, 1 tl citroenrasp en 2 el -sap in een pan 10 min. tot gelei op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat 15 min. afkoelen. Verdeel over de serveerschaal en laat nog 10 min. afkoelen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
PASSIEVRUCHT-WITTECHOCOLADEMOUSSE - Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Laat 5 min. afkoelen en mix met een handmixer de mascarpone erdoor. Klop in een tweede kom de slagroom met de klop-fix stijf. Spatel de slagroom in delen luchtig door de chocolade, meng niet te lang. Meng de ontdooide passievrucht er voorzichtig door en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
TOPPING - Schep met de ijstang 6 bollen van het roomijs. Leg ze op een met bakpapier bekleed bordje en zet ze in de vriezer tot gebruik (zo krijg je mooie ronde bevroren bollen). Halveer de passievruchten en leg eventueel met de snijkant naar beneden op keukenpapier om uit te laten lekken. Laat de halve perziken uit blik uitlekken in een vergiet en snijd in dunne partjes.
OPBOUWEN (tip: heb je dit recept open in de AH app? Tik op 'Start met koken' om een foto bij stappen te zien.) - Haal de schaal met de frambozengelei uit de koelkast.
Verdeel ⅔ van de perzikpartjes in een laag over de frambozengelei en tegen de rand van de serveerschaal.
Leg 9 halve passievruchten tussen de perzikpartjes tegen de rand van de serveerschaal.
Schep de helft van de passievrucht-wittechocolademousse op de perzikpartjes en tussen de passievruchten tegen de rand van de schaal.
Verdeel de helft van de stukjes rocky road over de mousse en verdeel de rest van de mousse erover.
Stapel de 6 bevroren bollen ijs in het midden van de mousse.
Leg de rest van de perzikpartjes rondom de bollen ijs.
Verdeel de rest van de stukjes rocky road over het ijs, de mousse en de perzikpartjes.
Snijd de achtergehouden halve passievruchten in partjes en verdeel over het ijs. Serveer direct en geniet!
bereidingstip:Voorbereiden? De rocky road kun je 2 dagen van tevoren maken. De passievrucht-wittechocolademousse, de frambozengelei en de bollen ijs kun je 1 dag van tevoren maken.
bereidingstip:Minder tijd? In plaats van zelf rocky road maken kun je ook kant-en-klare pretzel choco’s en verkruimelde red velvet cookies gebruiken.
variatietip:In plaats van perziken uit blik kun je ook diepvriesperziken gebruiken.
combinatietip:Serveer met de AH Excellent Kerstmaker frambozencoulis.
resttip:Serveer de rest van de rocky road de volgende dag bij de koffie.
variatietip:Ook lekker met gevriesdroogde framboos.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
400 g witte chocolade
25 g AH Excellent Kerstmaker gevriesdroogd rood fruit
50 g zoute stokjes
2 AH Excellent Kerstmaker mini pavlova's
4 red velvet cookies
5 g AH Excellent Kerstmaker crunchparels goud
2 el AH Excellent Kerstmaker strooimix sterretjes goud
1 biologische citroen
500 g zakje diepvries frambozen
200 g geleisuiker
1 AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)
250 g diepvries passievruchtblokjes
300 g Delicata witte chocolade met vanille aroma
250 g mascarpone
250 ml verse slagroom
8 g klop-fix
1 l vanilleroomijs
6 passievruchten
820 g halve perziken op lichte siroop (blik)
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (24 cm)
ijstang (6 cm Ø)