Mascarponeparfait met abrikozen
Mascarponeparfait met abrikozen

Mascarponeparfait met abrikozen

40 min. bereiden
4 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

sinaasappel

3 dl

cream sherry

150 g

suiker

1 bakje

mascarpone

1 bekertje

slagroom

8

eierdooiers

200 g

gewelde abrikozen

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • bolvormige schaal, inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

1

Kom bekleden met plasticfolie. Sinaasappel schoonboenen en schil fijnraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan helft van sherry verhitten. Van vuur af 100 g suiker erin oplossen, 1 eetlepel sinaasappelsap erdoor roeren. Laten afkoelen. In kom mascarpone met slagroom en rest van suiker luchtig en stijf kloppen. In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen. In inzetpan of kom eierdooiers met sherrysiroop luchtig kloppen. Inzetpan of kom boven kokende water hangen, mengsel met mixer tot schuimige, dikgebonden saus kloppen. Inzetpan of kom in bak met ijskoud water zetten en mengsel blijven kloppen tot saus koud is. Mascarponemengsel erdoor spatelen. Massa overdoen in kom, bovenkant gladstrijken en parfait in diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Abrikozen in stukjes snijden. In pan rest van sap, sherry, rasp en abrikozen ca. 5 minuten zacht koken. Abrikozen in vocht laten afkoelen.

2

Parfait uit diepvries nemen en iets laten ontdooien. Platte schaal op kom zetten, samen keren en parfait op schaal laten glijden. Abrikozen met vocht erover scheppen.