Turkse witte-bonensalade

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eieren (M)
- 2 uien
- zout
- 1 pot witte bonen (ca. 800 g)
- 3 tomaten (pomodori)
- 6 takjes peterselie
- 4 takjes dille
- 3 takjes munt
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- ½ eetlepel witte-wijnazijn
- (versgemalen) peper
- 16 zwarte olijven
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden, bestrooien met zout en ca. 15 minuten laten staan. Intussen bonen laten uitlekken en afspoelen met koud water. Tomaten wassen en in partjes snijden. Peterselie, dille en munt fijn hakken. Citroen uitpersen. In kommetje citroensap, olie en azijn tot dressing roeren. Uien afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Eieren pellen en overlangs in vieren snijden. Bonen, uien, tomaten, kruiden en dressing door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen en garneren met ei en olijven. Serveren met Turks brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g