Hartige poffertjes met kaas
Hartige poffertjes met kaas

Hartige poffertjes met kaas

40 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

Friese nagelkaas

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

zout

4 dl

melk

3

eieren

2 eetlepels

brandewijn

50 g

roomboter

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • rasp

  • poffertjespan

Aan de slag

Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. In kom bakmeel met zout door elkaar mengen. Scheutje voor scheutje al roerend melk toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn en 150 g kaas door beslag roeren. Poffertjespan verhitten en met kwastje met boter invetten. Beetje beslag in holletjes van pan schenken en poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, tussentijds als bovenkant bijna droog is keren. Zo doorgaan tot alle beslag op is. Poffertjes serveren met klontje boter en bestrooien met rest van kaas.

tip

algemeenOok lekker als snack.