Gepofte aardappels met tonijncrème

bijgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 8 (Malta-)aardappels
- 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
- 125 ml zure room
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- 2 zure augurkjes (fijngehakt)
- ½ zakje verse selderij ((a 50 g), fijngehakt)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardappels schoonboenen en in pan met ruim water en zout 10 min. voorkoken. Afgieten en in vergiet even laten uitdampen. Aardappels op enkele plaatsen met vork inprikken en per stuk verpakken in aluminiumfolie.
- Aardappels in folie tussen gloeiend houtskool in barbecue leggen en in 15-20 min. poffen, of in 30-40 minuten gaar laten worden in een op 225 °C voorverwarmde oven. In kom tonijn mengen met zure room, mierikswortel, augurk en selderij. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels opensnijden en vullen met tonijncrème.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 20 g
- vet 6 g