Aardappels schillen en in lange, 1 cm dikke staafjes snijden. Afspoelen onder koud stromend water en aardappelstaafjes tot gebruik onder water bewaren. Staafjes afgieten en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot 160 °C. Vergiet of bakplaat dik bekleden met keukenpapier. Aardappelstaafjes in 3-4 gedeelten 'voorbakken': in ca. 5 min. gaar en bleekgeel frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Voorgebakken frieten in 3-4 gedeelten in ca. 5 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Licht bestrooien met zeezout en omschudden. Serveren met mayonaise.
Gerelateerde recepten
Vlaamse frieten

bijgerecht
4 personen
605 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en in lange, 1 cm dikke staafjes snijden. Afspoelen onder koud stromend water en aardappelstaafjes tot gebruik onder water bewaren. Staafjes afgieten en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot 160 °C. Vergiet of bakplaat dik bekleden met keukenpapier. Aardappelstaafjes in 3-4 gedeelten 'voorbakken': in ca. 5 min. gaar en bleekgeel frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Voorgebakken frieten in 3-4 gedeelten in ca. 5 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Licht bestrooien met zeezout en omschudden. Serveren met mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ kg superaardappels
0 zeezout
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
frituurpan