Vlaamse frieten

605 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Aardappels schillen en in lange, 1 cm dikke staafjes snijden. Afspoelen onder koud stromend water en aardappelstaafjes tot gebruik onder water bewaren. Staafjes afgieten en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot 160 °C. Vergiet of bakplaat dik bekleden met keukenpapier. Aardappelstaafjes in 3-4 gedeelten 'voorbakken': in ca. 5 min. gaar en bleekgeel frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.

  2. Frituurolie verhitten tot 180 °C. Voorgebakken frieten in 3-4 gedeelten in ca. 5 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Licht bestrooien met zeezout en omschudden. Serveren met mayonaise.

Vlaamse frieten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig