Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren.
Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.
Gerelateerde recepten
Stoofpeertjessorbet

nagerecht
4 personen
300 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren.
Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bakken stoofpeertjes
1 eetlepel limoensap
100 ml rode port
1 kaneelstokje
4 eetlepels donkere basterdsuiker
4 verse vijgen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine