Bread and butter pudding

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

555 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.

  2. Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.

  3. Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.

  4. Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

  • Bread and butter pudding

    Instructievideo - 02:11 min.

Bread and butter pudding

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig