Groentespies met pikante pepermarinade
Groentespies met pikante pepermarinade

Groentespies met pikante pepermarinade

25 min. bereiden
1 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

1

ratatouillepakket

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

jalapeñopepers

4 cm

gemberwortel

4 eetlepels

olie

1 theelepel

gedroogde tijm

1 theelepel

gemalen piment

2 eetlepels

honing

4 eetlepels

lichte sojasaus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • spiesen

Aan de slag

1

Groenten uit ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en jalapeñopepers fijnhakken. Gember schillen en raspen. Knoflook, pepers en gember met olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in kleine mengkom of hakmolen van keukenmachine of in vijzel doen. Geheel tot fijne massa pureren. Groenten in schaal omscheppen met pepermarinade en smaken minstens 1 uur laten intrekken. Regelmatig omscheppen.

2

Groenten afwisselend aan spiesen rijgen. Spiesen afhankelijk van formaat barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 min. goudbruin en gaar roosteren, regelmatig keren en bestrijken met overgebleven marinade. Spiesen op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.