In ham gewikkelde courgettestaafjes

italiaans
voorgerecht
4 personen
3
39
Advertentie
Ingrediënten
- 2 stevige courgettes
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bakje baby leaves (gemengde jonge bladsla en kruiden, 80 g)
- 2 pakjes Galliaham (of 16 plakken Kempische of serranoham)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Courgettes halveren en uiteinden eraf snijden. Courgettehelften rechtop op snijplank zetten en in 4 dikke plakken snijden. Elke plak vervolgens in 3 repen snijden, zodat dikke staafjes ontstaan. Courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In schaal citroensap en -rasp door 4 el olie roeren, dressing pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgette in citroendressing 15 min. laten afkoelen, tussentijds voorzichtig omscheppen.
- Slablaadjes omscheppen met 1 el olie, zout en peper. Sla over vier borden verdelen. Plakken ham voorzichtig loshalen. In elke plak ham 3 courgettestaafjes wikkelen en er 4 per bord op sla leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 12 g
- vet 22 g