Steak au poi­vre - Bief­stuk met pe­per

(31) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 31

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cognac in diep bord schenken. Biefstuk door cognac wentelen en 5 min. in bord laten liggen. Peperkorrels in vijzel grof stampen, in plastic zakje met steelpan of deegroller kneuzen of in pepermolen zeer grof malen. Peper overdoen in diep bord. Biefstuk aan beide kanten in peper drukken (cognac bewaren). In koekenpan olie en helft van boter verhitten. Als schuim bijna is weggetrokken, biefstuk op hoog vuur 1 min. per kant bakken (niet bewegen in pan, met tang omdraaien). Vuur lager draaien en biefstukken, afhankelijk van gewenste gaarheid, in nog 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rood of rosé bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Bakvet uit pan scheppen en weggooien. Cognac in pan schenken en met spatel aanbaksels losroeren. Crème fraîche erdoor roeren en saus nog even doorwarmen. Vuur uitdraaien en rest van boter door saus kloppen. Biefstuk op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over biefstuk scheppen. Serveren met dikke frites en/of een ovenschotel van tomaat en courgette (zie tip).

Tip:

Tian van tomaat en courgette (bij biefstuk met peper):Een tian is een Zuid-Franse groenteschotel uit de oven. Leg dunne plakjes courgette en vleestomaat en eventueel wat in (knoflook)olie gefruite uiringen om en om dakpansgewijs in een ingevette lage ovenschaal. Bestrooi de groenten met wat zout, zwarte peper en gedroogde Provençaalse kruiden en sprenkel er olijfolie over. Bak de tian in de oven (200 °C) in 30-45 minuten goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.