Zalm in saffraan-venkelbouillon
bewaar
bewaar

Zalm in saffraan-venkelbouillon

35 min. bereiden
1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Bouillontabletten en chilipepertje boven soeppan verkruimelen en met 1 liter water aan de kook brengen. Topjes van venkel snijden en pluimpjes zacht venkelgroen fijnsnijden. Venkelgroen in kommetje met olie bewaren. Knollen halveren, onderkant en eventueel buitenste blad verwijderen en venkel in de lengte in dunne reepjes snijden. Saffraan, venkel en eventueel nog wat zout door bouillon roeren. Nog 5 min. zachtjes laten koken, bouillon laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Zalmhaasjes elk in de lengte in 3 gelijke stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Bouillon opnieuw verwarmen. Met schuimspaan venkel uit bouillon scheppen en over midden van zes diepe borden verdelen. Pan van vuur nemen, zalmrepen in bouillon leggen en in 2-3 min. bijna gaar laten worden.

Zalmrepen een voor een voorzichtig uit bouillon nemen en op venkel leggen. Bestrooien met versgemalen zout en peper. Wat bouillon (100-150 ml) over vis in borden scheppen en venkelgroenolie erover druppelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm in saffraan-venkelbouillon

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig