Venkelsoep met tomatensalsa
Venkelsoep met tomatensalsa
bewaar
bewaar

Venkelsoep met tomatensalsa

55 min. bereiden
104waarderingen

Aan de slag

1

Venkelgroen fijnsnijden en bewaren, venkelknollen in dunne repen snijden. In (soep)pan ui in olie fruiten. Venkel, chilipepertje en dragon erdoor scheppen. Bouillon in pan schenken en aan de kook brengen. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur 30 min. laten sudderen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In kom tomaat met munt en venkelgroen mengen. Salsa op smaak brengen met zout en peper. Soep pureren. Anijsdrank en slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Soep langzaam opwarmen, over twaalf diepe borden verdelen en in midden van elk bord beetje tomatensalsa scheppen. Lekker met afbreekbroodjes met pompoenpitten (zie hieronder).

3

Afbreekbroodjes met pompoenpitten: Bereid het deeg van 1 pak mix voor witbrood volgens de gebruiksaanwijzing. Kneed er 1 zakje pompoenpitten door (65 g, AH). Verdeel na de eerste keer rijzen het deeg in 4 gelijke stukken en maak er repen van 10 x 15 cm van. Laat het deeg een tweede keer rijzen. Vet een groot mes in met olijfolie en snijd elk stuk deeg in 6 gelijke rechthoekjes, maar snijd niet helemaal door. De broodjes moeten aan elkaar blijven zitten. Bak de afbreekbroodjes 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225 °C. Breek de broodjes aan tafel (zie foto).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Venkelsoep met tomatensalsa

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig