Kalkoencurry met gestoomde groente

Advertentie
Ingrediënten
- 2 struiken paksoi (in repen)
- 400 g mienestjes
- 1 eetlepel Thaise groene currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 400 g kalkoenfilet (in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In ruime (stoom)pan laag water aan de kook brengen. Paksoi in de lengte doormidden snijden, harde stronk verwijderen en rest in dunne reepjes snijden. Paksoi in stoommand of vergiet leggen, boven pan met kokend water hangen en groente afgedekt in 5-7 min. gaar stomen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Wok op hoog vuur verhitten. Currypasta in 3 el kokosmelk losroeren. Rest van kokosmelk erbij schenken en tot 2/3 laten inkoken. Kalkoenreepjes aan kokossaus toevoegen, vuur lager draaien en kalkoen in 5 min. gaarkoken. Mie over vier borden verdelen en kalkoencurry erover scheppen. Paksoi ernaast leggen.
Tip:
prijs per persoon 2.40 (in oktober 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 81 g
- vet 9 g