Gestoomde zalmfilet met wasabisaus

735 kcal

25 min. bereiden

3.8/5

(25)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pak wilde en witte rijst

    wilde en witte rijst

  • 3 courgettes

    courgettes

  • 500 ml visbouillon

    visbouillon

  • 1 zakje sereh

    sereh

  • 2 schaaltjes zalmfilet

    zalmfilet

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 bekertje crème fraîche

    crème fraîche

  • 1 eetlepel wasabipasta

    wasabipasta

Dit heb je nodig

  • stoommandje


2004 week 40-41 - 2004 week 40-41

Aan de slag

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. In pan bouillon en 1 stengel citroengras aan de kook brengen. Rest van citroengras in stukken snijden en in stoommandje of vergiet uitspreiden. Zalmfilet met zout en peper bestrooien en op citroengras leggen. Deksel op stoommandje leggen. Boven kokende bouillon zalmfilet in 12 min. gaarstomen. In braadpan olie verhitten. Courgette 2 min. bakken. Met deksel op pan in 6 min gaarsmoren en zout en peper naar smaak toevoegen. Crème fraîche met wasabipasta losroeren. Crème fraîche met 1-2 el bouillon mengen (rest bouillon wordt niet gebruikt). Rijst met zalm en courgette serveren. Wasabisaus over vis schenken.

Wat vond je van dit recept?

Gestoomde zalmfilet met wasabisaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig