Linzen wassen en in ruim water met zout in 30-40 min. gaarkoken. Prei in de lengte halveren, stug blad en worteltjes eraf snijden, prei goed wassen en dan in stukken van 5 cm snijden. In hapjespan 50 g boter verhitten, prei toevoegen en in 20 min. zachtjes gaarstoven. In steelpan rest van boter verhitten, ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook 1 min. meebakken. Linzen afgieten en door uimengsel scheppen. In droge koekenpan katenspek bruin en krokant uitbakken. Linzen en prei op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Spek op linzen leggen en piccalilly ernaast scheppen.
- algemeenprijs per persoon 2.50 (in oktober/november 2004)
Gerelateerde recepten
Linzen met katenspek en prei

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Linzen wassen en in ruim water met zout in 30-40 min. gaarkoken. Prei in de lengte halveren, stug blad en worteltjes eraf snijden, prei goed wassen en dan in stukken van 5 cm snijden. In hapjespan 50 g boter verhitten, prei toevoegen en in 20 min. zachtjes gaarstoven. In steelpan rest van boter verhitten, ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook 1 min. meebakken. Linzen afgieten en door uimengsel scheppen. In droge koekenpan katenspek bruin en krokant uitbakken. Linzen en prei op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Spek op linzen leggen en piccalilly ernaast scheppen.
algemeen:prijs per persoon 2.50 (in oktober/november 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g linzen
1 kg prei
75 g boter
2 uien
2 teentjes knoflook
200 g katenspek
8 eetlepels piccalilly