bewaar
Blini's met avocadoroom en zalm
Blini's met avocadoroom en zalm
bewaar

Blini's met avocadoroom en zalm

40 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

mix voor poffertjes

250 ml

melk

1

ei

2 eetlepels

olie

3 kleine

rijpe avocado's

2 eetlepels

zure room

1 eetlepel

citroensap

10 g

verse basilicum

½ zakje

verse koriander

100 g

gerookte zalm

1 potje

lompvis kaviaar zwart

100 g

gerookte kipfiletreepjes

Aan de slag

1

In kom poffertjesmix met melk en ei tot glad beslag kloppen. In ruime koekenpan klein gedeelte van olie verhitten. In porties 12 pannenkoekjes (= blini's) van 7 cm doorsnee en 12 kleine blini's van 5 cm doorsnee bakken (er eventueel iets meer van bakken en de mooiste uitzoeken). Avocado's pellen en in blokjes snijden. In kom avocado met vork fijnprakken. Zure room en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele kleine blaadjes basilicum en koriander voor garnering achterhouden, rest fijnsnijden. Helft van avocadomengsel in andere kom scheppen en basilicum en koriander erdoor roeren. Beide mengsels en blini's afgedekt in koelkast zetten.

2

Voor volwassenen grote blini's over vier borden verdelen. Op elke blini bergje avocadoroom met kruiden scheppen. Zalm in repen snijden en over blini's verdelen. Beetje kaviaar erop scheppen. Blini's garneren met verse kruiden. Voor kinderen kleine blini's over bordjes verdelen. Op elke blini bergje avocadoroom zonder kruiden scheppen. Kipreepjes erover verdelen.

algemeenKindertip: Kleine belegde hartige pannenkoekjes vindt iedereen lekker. Omdat kinderen meestal geen grote liefhebbers van gerookte vis zijn, krijgen zij gerookte kipreepjes. Voor de volwassenen is de avocadoroom extra op smaak gebracht met verse basilicum en koriander.