Omeletrolletjes met nori en zalm
Ze lijken dan wel op sushi, maar deze rolletjes met zeewier en pittige wasabiroom mogen ook gewoon bij het ontbijt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 middelgrote eieren
- 2 el halfvolle melk
- 30 g ongezouten roomboter
- 4 el zure room
- 1 tl wasabipaste (tube)
- 4 norivellen
- 150 g gerookte zalm
- 50 ml Japanse sojasaus
Advertentie
Bereiden
- Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1/3 van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
- Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met 2/3 van de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.
- Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten. Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.
- Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 760 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Omeletrolletjes met nori en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Omeletrolletjes met nori en zalm
- 6 middelgrote eieren
- 2 el halfvolle melk
Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 10 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
- 20 g ongezouten roomboter
Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.
- 4 el zure room
- 1 tl wasabipaste
Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten.
- 4 norivellen
- 150 g gerookte zalm
Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.
- 50 ml Japanse sojasaus
Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.