Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

Wát een perfecte combinatie. Een feestje op zich tijdens de paasbrunch!

  • brunch
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 5 min. oventijd
(2) waardeer
brunch Wát een perfecte combinatie. Een feestje op zich tijdens de paasbrunch! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants in ca. 5 min. af.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de melk en peper naar smaak. Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan, voeg het losgeklopte ei toe en roer rustig met een houten spatel tot het ei net gestold is. Dit duurt ca. 3 min. Roer de zalmblokjes er losjes door.
  3. Snijd de croissants open aan 1 kant, maar niet helemaal door. Vul ze met het roerei en de veldsla.

variatietip:

Lekker met avocadopuree, rauwe tomaat, uitgebakken pancetta & tuinkers.

variatietip:

Lekker met brie, plakjes appel, pecannoten & honing. Bak de croissants met de vulling af in de oven.

variatietip:

Lekker met banaan, 3 kleuren choco-paaseitjes & gezouten pinda's. Bak de croissants met de vulling af in de oven.

video

Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

leuk-snel - 00:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Croissant gevuld met roerei, gerookte zalm en veldsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 afbak roombotercroissants

Bak de croissants in ca. 5 min. af.

3
3
  • 4 middelgrote eieren
  • 75 ml halfvolle melk

Klop ondertussen de eieren los met de melk en peper naar smaak.

4
4
  • 15 g ongezouten roomboter

Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan, voeg het losgeklopte ei toe en roer rustig met een houten spatel tot het ei net gestold is. Dit duurt ca. 3 min.

5
5
  • 100 g gerookte zalmblokjes

Roer de zalmblokjes er losjes door.

6
6

Snijd de croissants open aan 1 kant, maar niet helemaal door.

7
7
  • 30 g veldsla

Vul ze met het roerei en de veldsla.

variatietip:

Lekker met avocadopuree, rauwe tomaat, uitgebakken pancetta & tuinkers.

variatietip:

Lekker met brie, plakjes appel, pecannoten & honing. Bak de croissants met de vulling af in de oven.

variatietip:

Lekker met banaan, 3 kleuren choco-paaseitjes & gezouten pinda's. Bak de croissants met de vulling af in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.