Bladerdeegtaart
395 kcal
25 min. bereiden, 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 plakjes roomboterbladerdeeg
roomboterbladerdeeg
2 stevige appels
stevige appels
1 stevige handpeer
stevige handpeer
2 eetlepel citroensap
citroensap
125 gram gedroogde vijgen
gedroogde vijgen
3 eetlepel suiker
suiker
2 eetlepel custardpoeder
custardpoeder
2 theelepel kaneel
kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
gemalen kardemom
0.5 zakje verse cranberry's
verse cranberry's
50 gram rozijnen
rozijnen
3 eetlepel melk
melk
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
appelboor
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 15 - Bijzonder smakelijke kerst
Bladerdeeg laten ontdooien. Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen. Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen. Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen. In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen. Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen. Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen. Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Rand van taartvorm met water nat maken en deeglap over fruit leggen. Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken. Met appelboor in midden gaatje in deeg maken. Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken. Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen. De pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken. Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Bladerdeegtaart

nagerecht
4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen. Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen. Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen. In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen. Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen. Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen. Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Rand van taartvorm met water nat maken en deeglap over fruit leggen. Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken. Met appelboor in midden gaatje in deeg maken. Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken. Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen. De pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken. Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 plakjes roomboterbladerdeeg
2 stevige appels
1 stevige handpeer
2 el citroensap
125 g gedroogde vijgen
3 el suiker
2 el custardpoeder
2 tl kaneel
1 tl gemalen kardemom
½ zakje verse cranberry's
50 g rozijnen
3 el melk
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
appelboor




