Bladerdeegtaart

395 kcal

25 min. bereiden, 45 min. wachten

3.1/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

    roomboterbladerdeeg

  • 2 stevige appels

    stevige appels

  • 1 stevige handpeer

    stevige handpeer

  • 2 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 125 gram gedroogde vijgen

    gedroogde vijgen

  • 3 eetlepel suiker

    suiker

  • 2 eetlepel custardpoeder

    custardpoeder

  • 2 theelepel kaneel

    kaneel

  • 1 theelepel gemalen kardemom

    gemalen kardemom

  • 0.5 zakje verse cranberry's

    verse cranberry's

  • 50 gram rozijnen

    rozijnen

  • 3 eetlepel melk

    melk

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

  • appelboor


Aan de slag

  1. Bladerdeeg laten ontdooien. Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen. Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen. Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen. In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen. Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen. Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen. Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Rand van taartvorm met water nat maken en deeglap over fruit leggen. Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken. Met appelboor in midden gaatje in deeg maken. Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg.

  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken. Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen. De pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken. Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.

  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Wat vond je van dit recept?

Bladerdeegtaart

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig