Zuurkoolschotel met kaaskorstje
Zuurkool alleen in de stamppot? Welnee, met tuttifrutti en cashewnoten wordt het een hip ovengerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 125 g tutti frutti (zak 500 g)
- 100 g gezouten cashewnoten (zakje à 200 g)
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g tarwebloem
- 450 ml halfvolle melk
- 200 g geraspte belegen kaas
- 500 g kruidenzuurkool
Keukenspullen
- ovenschaal (2l)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.
- Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat van de kaas 3/4 deel in de saus smelten. Breng op smaak met peper.
- Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
- Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 775 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.310 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Zuurkoolschotel met kaaskorstje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolschotel met kaaskorstje
Oven voorverwarmen op 200 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.
- 125 g tutti frutti
Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min.
- 100 g gezouten cashewnoten
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g tarwebloem
- 450 ml halfvolle melk
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren.
- 150 g geraspte belegen kaas
Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat de kaas in de saus smelten. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
- 2 g ongezouten roomboter
- 500 g kruidenzuurkool
Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar.
- 50 g geraspte belegen kaas
Schenk de rest van saus erover. Strooi de kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.