Eenvoudige tiramisu
Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.
Aan de slag
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Eenvoudige tiramisu
Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.
nagerecht
null personen
755 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
serveertip:
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
75 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 g mascarpone
100 ml espresso
125 ml verse slagroom
4 el koffielikeur
16 lange vingers
1 el cacaopoeder