Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed. Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de nectarines dun met ¼ van de olie. Gril aan beide zijden 1 min.
Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing. Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing. Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.
- variatietipDeze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.
Gerelateerde recepten
Zomersalade met Hollandse geitenkaas

hoofdgerecht
4 personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed. Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de nectarines dun met ¼ van de olie. Gril aan beide zijden 1 min.
Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing. Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing. Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.
variatietip:Deze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g Hollandse geitenkaas
8 g verse munt
3 nectarines
4 el walnotenolie
½ citroen
1 el vloeibare honing
75 g veldsla
75 g rucola
55 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
grillpan