bewaar
Paprika gevuld met couscous
Paprika gevuld met couscous
bewaar

Paprika gevuld met couscous

35 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

pijnboompitten

250 ml

groentebouillon van tablet

150 g

couscous

8

stoneleeks uien

6

zongedroogde tomaten in olie

100 g

groene olijven met piment

1 tl

gemalen komijn

2 el

citroensap

2 el

olijfolie

2

rode paprika's

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • grillmand

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes. Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.

2

Schep de komijn, het citroensap en de helft van de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met de rest van de olie en vul royaal met het couscousmengsel. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.

3

Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is. Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt. Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.