Italiaanse maaltijdsalade
Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g farfalle (pasta)
- 500 g cherrytomaten (bakje à 250 g)
- ½ ui
- 250 g mozzarella
- 50 g groene olijven zonder pit
- 6 zongedroogde tomaten in olie
- 5 ml olijfolie extra vierge (fles à 250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.
- Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
combinatietip:
Lekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 380 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Italiaanse maaltijdsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse maaltijdsalade
- 300 g farfalle
Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 500 g cherrytomaten
- ½ ui
- 250 g mozzarella
- 50 g groene olijven zonder pit
- 6 zongedroogde tomaten in olie
Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- 5 ml olijfolie extra vierge
Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
combinatietip:
Lekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.