Abrikozensmoothie

125 kcal

10 min. bereiden, 1 uur wachten

3/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram abrikozen

    abrikozen

  • 1 banaan

    banaan

  • 2 takjes munt

    munt

  • 1 cm verse gemberwortel

    verse gemberwortel

  • 250 ml appelsap

    appelsap

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • blender


Aan de slag

  1. Van abrikozen 1 gaaf exemplaar achterhouden, rest in vieren snijden en pit verwijderen. Banaan pellen en in stukjes snijden. Beide fruitsoorten samen in grote diepvriesbak zonder deksel in 1-2 uur laten bevriezen.

  2. Apart gehouden abrikoos in 6 partjes snijden en om en om met 3 muntblaadjes aan satéstokjes steken. Met (stevige) knoflookpers gemberwortel boven blender of keukenmachine uitpersen. In blender bevroren abrikozen en banaan met rest van munt en appelsap op hoogste stand tot een romige en schuimige drank mixen. Smoothie in twee grote glazen schenken en abrikozenspiesjes erin steken.

  • algemeenVervang het appelsap door versgeperst sinaasappelsap.

Wat vond je van dit recept?

Abrikozensmoothie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig