Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

nagerecht
4 personen
3
32
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 200 ml slagroom
- 250 g extra pure chocolade (of extra bittere)
- 3 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel, slijter)
Keukenspullen
- chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken. Helft van vrucht uitpersen. In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen. Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten. Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - partjes sinaasappel (zonder vliesjes) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - abrikozen (vers of gedroogd) - blokjes ananas (vers of uit blik) - partjes mango - physalis (Kaapse goudbessen) - bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes) - fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen - met slagroom gevulde soesjes - stukjes kokosmakroon.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 27 g
- vet 41 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten