Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

230 kcal

15 min. bereiden

pittig

2.9/5

(92)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • cocktailglazen


2005 nr. 11 - De kleurrijke wereldkeuken

Aan de slag

  1. Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

  • bereidingstipDe avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Wat vond je van dit recept?

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig