Vol­ko­ren­bli­ni's met zalm

(15) waardeer
lunch 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper. Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille, ui en zout en peper naar smaak bestrooien. Eierdooier loskloppen en door melk roeren. Bloem met 1/2 tl zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken. Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren. In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!). Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's). Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en komkommersalade.

Tip:

Wist je dat met sporten... Je spierkracht en je uithoudingsvermogenverbeteren? Bovendien zit je beter in je vel. Je lichaam produceert tijdens het sporten endorfinen, die voor een positief gevoel zorgen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.