Pe­ren met pis­ta­che­no­ten in wijn­si­roop

(4) waardeer
nagerecht 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peren schillen, steeltje eraan laten zitten. Van onderkant dun plakje afsnijden. In klein pannetje peren rechtop naast elkaar zetten (peren moeten precies in pannetje passen). Wijn met honing en kardemom toevoegen (peren moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel meer vocht toe). Peren afgedekt op laag vuur in 20 min. zachtjes gaar pocheren. Peren uit pan nemen en over vier schaaltjes verdelen. Wijnmengsel in 5 min. op hoog vuur laten inkoken tot lichte siroop. Siroop over peren gieten. Pistachenoten erover strooien.

Tip:

Fruit is prima te verwerken in een toetje, maar ook ideaal om zo uit het vuistje te eten. Zelfs schillen is vaak niet nodig, al is er natuurlijk niks op tegen. Met het oog op bestrijdingsmiddelen is het schillen van fruit niet nodig. Onder de schil zitten veel waardevolle voedingsstoffen. Gewoon wassen is voldoende (en belangrijk om vuil en eventuele bacteriën te verwijderen).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.