bewaar
Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop
Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop
bewaar

Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop

45 min. bereiden
2 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sinaasappels

150 ml

rode wijn

100 g

suiker

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

2

appels (Elstar)

2

handperen

½ zakje

tutti frutti

1 zakje

gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Aan de slag

1

1 Sinaasappel onder stromend water goed schoonboenen en reepje sinaasappelschil van ca. 5 cm eraf snijden. In pannetje wijn met sinaasappelschil, suiker, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen. Vuur iets lager zetten en geheel in ca. 5 minuten iets laten inkoken.Intussen appels en peren schillen en in partjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakken snijden. Tutti frutti aan wijnsiroop toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Vers fruit toevoegen en geheel op laag vuur afgedekt ca. 20 minuten koken tot fruit zacht is, regelmatig omscheppen. Fruit in siroop laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.

2

Pistachenoten grof hakken. Fruit met siroop (arrope) in kommetjes scheppen en bestrooien met pistachenoten.

algemeenArrope is ook lauwwarm lekker. Afkoelen in de koelkast is dan niet nodig.