Karamelsaus stap-voor-stap

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.
- Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.
combinatietip:
Karamelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.
Advertentie
Ook te zien in
Karamelsaus stap-voor-stap
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Karamelsaus stap-voor-stap
- 200 g witte basterdsuiker
Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan.
Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.
- 125 ml verse slagroom
Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel.
Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.
combinatietip:
Karamelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.