bewaar
Kipschnitzel
Kipschnitzel
bewaar

Kipschnitzel

Dat heerlijke korstje maak je makkelijk zelf, van beschuit, kaas en ei.

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kipfilets

2

beschuiten

75 g

geraspte oude kaas

2

middelgrote eieren

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Dat heerlijke korstje maak je makkelijk zelf, van beschuit, kaas en ei.

Aan de slag

1

Leg de kipfilet tussen 2 lagen plasticfolie, sla plat met een deegroller tot ze zo dun zijn als schnitzels.

2

Verkruimel de beschuiten. Meng op een groot bord de kaas met beschruitkruim, peper en zout. Klop in een diep bord de eieren los. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het kaasmengsel.

3

Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de schnitzels op matig vuur 4-5 min. per kant bruin en gaat. Lekker bij spaghetti met tomatensaus en een groene salade.

bereidingstipNog sneller klaar? Gebruik dan kipfilets à la minute (verpakt per ca. 250 gram). Die zijn zo dun gesneden, dat platslaan niet meer nodig is.