Zoete kwark-roombroodjes

305 kcal

20 min. bereiden, 45 min. wachten

3.3/5

(23)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 1 sinaasappel

    sinaasappel

  • 6 eetlepels suiker

    suiker

  • 300 gram broodmix rozijnenbrood

    broodmix rozijnenbrood

  • 150 gram rozijnen

    rozijnen

  • 125 ml slagroom

    slagroom

  • 200 gram magere kwark

    magere kwark

  • 0 poedersuiker

    poedersuiker

2006 week 04-05 - 2006 week 04-05

Aan de slag

  1. Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Broodmix met 2 el suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden. Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen. Deeg afgedekt 30 min. laten rijzen op warme plek. Deeg in 8 stukken verdelen. Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen. Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodjes in 15 min. gaarbakken. Broodjes laten afkoelen. Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen. Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel. Eventueel bestrooien met poedersuiker.

  • Slagroom kloppen

    Instructievideo - 01:36 min.

Wat vond je van dit recept?

Zoete kwark-roombroodjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig