Aan de slag
Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen. Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten. Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken). Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes. Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui. Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.
Bietjessalade met rode ui
bijgerecht
null personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen. Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten. Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken). Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes. Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui. Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 eetlepels rode-wijnazijn
3 eetlepels walnootolie
½ theelepel gemberpoeder
0 versgemalen zwarte peper
1 bak gekookte bietjes
½ zakje verse koriander