Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
Snijd ondertussen de gekookte bietjes in blokjes en bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in blokjes en schep door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Schep ⅔ van het bietenmengsel erdoor. Schep op borden en verdeel de rest van het bietenmengsel erover.
Rode bieten stamppot
Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.
- combinatietipLekker met selderij.
- vegatipBekijk ook dit recept
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rode bieten stamppot
Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
Snijd ondertussen de gekookte bietjes in blokjes en bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in blokjes en schep door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Schep ⅔ van het bietenmengsel erdoor. Schep op borden en verdeel de rest van het bietenmengsel erover.
combinatietip:Lekker met selderij.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/227638/bietenstamppot-met-vegetarische-worst)
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
200 g gerookte spekreepjes
500 g gekookte bietjes
1 Royal Gala appel
Dit heb je nodig
pureestamper