Rode bieten stamppot

Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.

485 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.

  3. Snijd ondertussen de gekookte bietjes in blokjes en bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.

  4. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in blokjes en schep door het bietenmengsel.

  5. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.

  6. Schep ⅔ van het bietenmengsel erdoor. Schep op borden en verdeel de rest van het bietenmengsel erover.

Gerelateerde recepten

Rode bieten stamppot

Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig