Romige broccolipuree met dille

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar. Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Romige broccolipuree met dille
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige broccolipuree met dille
- 400 g kruimige aardappelen
- 600 g broccoli
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk.
Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar.
- 60 ml zure room
- 8 g verse dille
- 6 druppels citroensap
Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.