Aard­ap­pel­soep met ba­si­li­cum en bos­ui

(77) waardeer
hollands voorgerecht 4 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur. Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij. Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken. Kook intussen het ei in 8 minuten hard. Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf. Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat. Neem de pan van het vuur. Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.