bewaar
Omeletrolletjes met groentereepjes
Omeletrolletjes met groentereepjes
bewaar

Omeletrolletjes met groentereepjes

45 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vleestomaat

2 theelepels

gedroogde dragon

8

witte asperges

½

courgette

4

eieren

1 zakje

verse basilicum

1 eetlepel

witte wijnazijn

3 eetlepels

melk

3 eetlepels

olie

Aan de slag

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een schaaltje de tomaatblokjes met de azijn naar smaak, 1 theelepel dragon en zout en peper naar smaak. Snijd de asperges overdwars in drieën; snijd de courgette in even lange stukken als de asperges en snijd die stukken vervolgens in lange reepjes. Kook de courgettereepjes 1 minuut in ruim water met wat zout en giet ze af. Klop in een kom de eieren los met de rest van de dragon, de melk, de olie en zout en peper naar smaak tot een schuimig mengsel. Bak hiervan in een koekenpan met antiaanbaklaag 4 omeletten. Leg op elke omelet in het midden een kwart van de asperges, een kwart van de courgettereepjes en 2-3 basilicumblaadjes. Strooi er wat zout en peper over, vouw twee tegenover elkaar liggende zijkanten over de vulling en rol de omeletten strak op. Snijd de rolletjes schuin doormidden en schik ze op een bordje. Schep het tomaatmengsel ernaast.

algemeenAsperges koken: Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.