Japanse nori-omeletrolletjes
Japanse nori-omeletrolletjes

Japanse nori-omeletrolletjes

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren (M)

2 eetlepels

olie

1 eetlepel

geroosterde sesamzaadjes

2

sushi norivellen

5 cm

verse gemberwortel

4 eetlepels

Japanse sojasaus

zout en peper

1 zakje

waterkers

Dit heb je nodig

  • koekenpan doorsnede ca. 28 cm

Aan de slag

In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien. Ei in ca. 3 minuten laten stollen. Omelet uit pan op bord laten glijden. Op dezelfde manier tweede omelet bakken. Noriblaadjes op omeletten leggen. Omelet met nori oprollen. Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden. Gember schillen en raspen. Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen. Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken. Schaaltjes met dipsaus op borden zetten. Waterkers ernaast leggen. Omeletrolletjes rechtop erop zetten.

tip

algemeenNorivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier, die gebruikt worden voor het maken van sushi. Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak. U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.