Japanse biefstukmaaltijdsalade
Als je eens goed wilt uitpakken, maak je deze rijkgevulde salade. Leuk om met stokjes te eten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 g mihoen
- ½ komkommer
- ½ bosje radijs
- 75 g waterkers
- 6 el Japanse sojasaus
- 4 el rijstazijn (fles)
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl wasabipaste (tube)
- 1 tl sesamolie
- 2 biefstukken
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Advertentie
Bereiden
- Breek mihoen doormidden en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water. Schil de komkommer en snijd in reepjes. Snijd het radijsblad af en was. Snijd de radijs in partjes. Verwijder harde steeltjes uit de waterkers. Klop de sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing.
- Bestrijk de biefstukken met olie. Verhit de (grill)pan en bak de biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé. Laat het vlees 1 min. op een snijplank rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.
- Verdeel de mihoen over de borden. Meng de waterkers, radijsblad en komkommer met de dressing. Schep de salade op de mihoen en verdeel de radijs erover. Leg de biefstuk op de salade en bestrooi met zout, peper en sesamzaad.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 2.825 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Japanse biefstukmaaltijdsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Japanse biefstukmaaltijdsalade
- 125 g mihoen
Breek mihoen doormidden en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water.
- ½ komkommer
Schil de komkommer en snijd in reepjes.
- ½ bosje radijs
Snijd het radijsblad af en was. Snijd de radijs in partjes.
- 75 g waterkers
Verwijder harde steeltjes uit de waterkers.
- 6 el Japanse sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl wasabipaste
- 1 tl sesamolie
Klop de sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing.
Tip: wasabipasta kan ook vervangen worden door geraspte mierikswortel.
Tip: De rijstazijn kan ook vervangen worden door sherry (helft van de aangegeven hoeveelheid).
- 2 biefstukken
Bestrijk de biefstukken met olie. Verhit de (grill)pan en bak de biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.
Laat het vlees 1 min. op een snijplank rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.
Verdeel de mihoen over de borden. Meng de waterkers, radijsblad en komkommer met de dressing.
Schep de salade op de mihoen en verdeel de radijs erover.
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Leg de biefstuk op de salade en bestrooi met peper, zout en sesamzaad.