Courgette gevuld met zomerstamppot

Je hoeft dit gerecht maar kort voor te bereiden, de oven doet de rest. Handig!

615 kcal

10 min. bereiden, 20 min. wachten

2.7/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 courgette

    courgette

  • 0.5 bosje lente-uitje

    lente-uitje

  • 540 gram verse aardappelpuree

    verse aardappelpuree

  • 125 gram hamblokjes

    hamblokjes

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 sneetjes oud brood

    oud brood

  • 4 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


2006 nr. 06 - Holland op z'n best

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de aardappelpuree met de lente-ui en hamblokjes. Verdeel het mengsel over de vier halve courgettes.

  2. Pel de knoflook. Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 2/3 van de olijfolie en de gepelde knoflookteentjes. Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi die naar smaak met peper en eventueel zout.

  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg de gevulde courgettes erin. Plaats de courgettes 20 minuten in de oven.

Wat vond je van dit recept?

Courgette gevuld met zomerstamppot

Je hoeft dit gerecht maar kort voor te bereiden, de oven doet de rest. Handig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig