Knolselderij-crèmesoep
Knolselderij-crèmesoep

Knolselderij-crèmesoep

40 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

3 eetlepels

citroensap

2

sjalotjes

25 g

roomboter

1

kruidenbouillontablet

1 takje

tijm

1 eetlepel

cognac of vieux (slijter)

1 bekertje

creme fraiche

zout

peper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap. Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan boter smelten. Sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knolselderijuit water halen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen. Selderij in ca. 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen. Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren.

2

(Soep opnieuw verwarmen.) 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van crème fraîche erin scheppen. Serveren met kaasstengels.