In een hoge steelpan soorten mosterd, cognac en vleesfond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Laten afkoelen. 50 g boter in blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In pan rest van de boter verhitten. Kalfsoesters in 4 à 5 minuten om en om bruin bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af blokjes boter door saus kloppen. Kalfsoesters over voorverwarmde borden verdelen. Saus ernaast scheppen. Lekker met gegratineerde aardappeltjes en peultjes.
- algemeenIn plaats van cognac of vieux kunt u ook Calvados gebruiken. De saus zal hiermee iets zachter van smaak worden.
Gerelateerde recepten
Kalfsoesters met mosterdsaus

hoofdgerecht
4 personen
290 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In een hoge steelpan soorten mosterd, cognac en vleesfond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Laten afkoelen. 50 g boter in blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In pan rest van de boter verhitten. Kalfsoesters in 4 à 5 minuten om en om bruin bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af blokjes boter door saus kloppen. Kalfsoesters over voorverwarmde borden verdelen. Saus ernaast scheppen. Lekker met gegratineerde aardappeltjes en peultjes.
algemeen:In plaats van cognac of vieux kunt u ook Calvados gebruiken. De saus zal hiermee iets zachter van smaak worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 theelepels Franse mosterd
2 theelepels Groninger mosterd
1 theelepel Dijonmosterd
5 eetlepels cognac of vieux (slijter)
½ pot vleesfond
75 g koude roomboter
4 kalfsoesters
0 zout
0 peper