Kaasfondue met walnoten
Kaasfondue met walnoten

Kaasfondue met walnoten

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Hollandse gatenkaas

400 ml

droge witte wijn

150 g

verse roomkaas

150 g

geraspte belegen kaas

1 el

maizena

50 g

walnoten

2 el

walnotenolie

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • caquelon

Aan de slag

1

Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen met de rest van de wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

tip

algemeenHet beste resultaat bereikt u als de kaas op kamertemperatuur is.