Kaasfondue met walnoten

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g Hollandse gatenkaas
- 400 ml droge witte wijn
- 150 g verse roomkaas
- 150 g geraspte belegen kaas
- 1 el maizena
- 50 g walnoten ((grofgehakt))
- 2 el walnotenolie
- 25 g verse bieslook ((fijngeknipt))
Keukenspullen
- caquelon
Advertentie
Bereiden
- Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen met de rest van de wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Tip:
Het beste resultaat bereikt u als de kaas op kamertemperatuur is.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 965 kcal
- eiwit 49 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 60 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kaasfondue met walnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kaasfondue met walnoten
- 400 g Hollandse gatenkaas
Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.
- 400 ml droge witte wijn
- 150 g verse roomkaas
In fonduepan de wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen.
- 150 g geraspte belegen kaas
Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is.
- 1 el maizena
Maizena oplossen in de wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is.
- 50 g walnoten
- 2 el walnotenolie
- 25 g verse bieslook
Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).