Kruidig chocoladetaartje
Kruidig chocoladetaartje

Kruidig chocoladetaartje

45 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

extra bittere chocolade

100 g

roomboter

100 g

poedersuiker

3

eieren

2 el

cognac (slijter)

½ tl

kaneelpoeder

½ tl

nootmuskaat

1 el

maizena

½ el

boter (om in te vetten)

Dit heb je nodig

  • taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm

Aan de slag

Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.