Kruidig chocoladetaartje
480 kcal
45 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram extra bittere chocolade
extra bittere chocolade
100 gram roomboter
roomboter
100 gram poedersuiker
poedersuiker
3 eieren
eieren
2 eetlepel cognac (slijter)
cognac (slijter)
0.5 theelepel kaneelpoeder
kaneelpoeder
0.5 theelepel nootmuskaat
nootmuskaat
1 eetlepel maizena
maizena
0.5 eetlepel boter (om in te vetten)
boter (om in te vetten)
Dit heb je nodig
taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 10 - Geschenk in het glas
Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
Kruidig chocoladetaartje

nagerecht
4 personen
480 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g extra bittere chocolade
100 g roomboter
100 g poedersuiker
3 eieren
2 el cognac (slijter)
½ tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat
1 el maizena
½ el boter (om in te vetten)
Dit heb je nodig
taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm




