Kruidig chocoladetaartje

480 kcal

45 min. bereiden

3.3/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram extra bittere chocolade

    extra bittere chocolade

  • 100 gram roomboter

    roomboter

  • 100 gram poedersuiker

    poedersuiker

  • 3 eieren

    eieren

  • 2 eetlepel cognac (slijter)

    cognac (slijter)

  • 0.5 theelepel kaneelpoeder

    kaneelpoeder

  • 0.5 theelepel nootmuskaat

    nootmuskaat

  • 1 eetlepel maizena

    maizena

  • 0.5 eetlepel boter (om in te vetten)

    boter (om in te vetten)

Dit heb je nodig

  • taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm


Aan de slag

  1. Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.

Wat vond je van dit recept?

Kruidig chocoladetaartje

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig