Provençaalse tomatensoep met linzen

145 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.

Provençaalse tomatensoep met linzen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig