Provençaalse tomatensoep met linzen
Provençaalse tomatensoep met linzen

Provençaalse tomatensoep met linzen

45 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotjes

1 dunne

prei

4

vleestomaten

½ zakje

tijm

2 eetlepels

olijfolie

1 fles

bouillon tomaat

1 theelepel

suiker

100 g

gedroogde linzen

zout

versgemalen peper

Aan de slag

Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.