bewaar
Speculaasijs met bokbiersabayon
Speculaasijs met bokbiersabayon
bewaar

Speculaasijs met bokbiersabayon

15 min. bereiden
1 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bak

slagroomijs

6

speculaas

1 el

speculaaskruiden

75 ml

bokbier

2 el

kristalsuiker

2

eierdooier

Aan de slag

Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden. Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries. Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor. Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaasijs met bokbiersabayon

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig