Speculaasijs met bokbiersabayon
Speculaasijs met bokbiersabayon

Speculaasijs met bokbiersabayon

15 min. bereiden
1 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bak

slagroomijs

6

speculaas

1 el

speculaaskruiden

¾ dl

bokbier

2 el

kristalsuiker

2

eierdooier

Aan de slag

Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden. Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries. Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor. Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.